Турският елитен клуб Анталияспор получи забрана от Световната федерация по футбол (ФИФА) да извършва входящи трансфери през предстоящия период заради неизплатени суми на свои бивши футболисти.

Нигерийското крило Пол Мукиару, в момента играч на ФК Копенхаген, и французина Енцо Кривели са осъдили Анталияспор за суми по договорите, които не са си взели, съобщиха почти едновременно вестник Типсбладет (Дания) и телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Общата сума, която от Анталияспор трябва да изплатят на въпросните двама футболисти е 537 745 евро без лихвите, пише още датското издание.

Интересното е, че 22-годишният Мукиару е привлечен в турския клуб още в юношеска възраст от частна академия в родината си Нигерия. От 2019-а година играе в мъжкия отбор на турския клуб и до лятото на 2022-а е навъртял 44 мача и 6 гола. Турците се опитали да му предложат споразумение, опирайки се на факта, че те са го представили в Европа и са му осигурили обучение, но фланговият играч го е отхвърлил и си иска всички пари по договора. През лятото той премина в датския ФК Копенхагн.

27-годишният френски нападател Кривели игра за клуба от големия турски курорт през есента на 2021-а година, като не успя да се разпише нито един път. В момента се състезава за швейцарския Сервет (Женева).

От ФИФА са обявили пред турците, че ембаргото ще бъде вдигнато, ако до началото на трансферния период тази зима изчистят всички дългове и платят таксите по делата, спечелени от играчите.

Анталияспор през миналата година завърши на 7-о място в първенството на южната ни съседка, а сега след 14 изиграни кръга заема 9-о място.