Надпреварата, с която ще бъде отбелеязан рестарта на Мейджър Лийг Сокър, понесе нов удар, след като заподозрян случай на COVID-19 доведе до отлагането на двубоя между Ди Си Юнайтед и Торонто за понеделник.

МЛС обяви в неделя вечер, че мачът ще се играе ден по-късно, след като повторните тестове на играчите от двата отбора излязоха отрицателни. „И двата тима бяха тествани отново в неделя, и всички играчи от двата клуба дадоха отрицателни проби. На база тези резултати, срещата ще се проведе в понеделник сутрин местно време (04:00 часа сутринта българско)“, се казва в изявление на МЛС. Лигата заяви, че футболистът, който е получил непотвърден положителен резултат от тест в събота, и още един играч, чийто съботен тест бил неопределен, няма да вземе участие в мача и ще бъде подложен на допълнителни проби.

„Мейджър Лийг Сокър ще продължи да приоритизира здравето и безопасността на всички участници в надпреварата от рестарта при взимането на тези решения“, се казва в краткото становище на лигата след първоначалното отлагане. Това бе поредният удар по турнира, с който ще бъде отбелязано подновяването на футбола във висшия ешелон на САЩ след четиримесечно прекъсване заради коронавируса.

Всички 26 отбора от първенството за базирани в затворено и изолирано пространство и ще играят мачове във формат световно първенство в комплекса „Дисни Уърлд“ в Орландо, Флорида. Въпреки това, два от тимовете – Далас и Нешвил, бяха принудени да се оттеглят от съревнованието миналата седмица заради редица случаи на заразени с новия вирус. Звездата на Лос Анджелис ФК Карлос Вела, действащият „Най-полезен играч“ на МЛС, също няма да участва при рестарта поради опасения за здравето си.