Бенфика спечели Купата на лигата в Португалия, след като на финала победи Спортинг след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора – съответно втори и трети в първенството - не успяха да се надлъжат и завършиха 1:1.

Резултатът откри Перейриня за Спортинг в началото на второто полувреме. Вукчевич поде атака отляво, подаде перфектно към Канейра, чието центриране попадна точно на крака на Лиедсон, който стреля, но нацели право гредата. Рикоширалата топка достигна до младия Перейриня и той не остави никакъв шанс на Куим.

В 74-та минута Педро Силва направи сериозна глупост, като остави съотборниците си с 10 души да пазят крехката преднина. Той получи втори жълт и респективно червен картон, но вероятно го грози и още по-сериозна санкция, тъй като блъсна в гърдите рефера на двубоя, отсъдил и дузпа за нарушението на Силва. Хосе Антонио Рейес не трепна от бялата точка и изравни за 1:1, което се оказа и крайният резултат в срещата.

Когато и продълженията не дадоха никакъв успех, се стигна и до решителните дузпи, в които Бенфика показа по-зрави нерви, а Куим бе абсолютният герой, след като спаси три удара на Спортинг за 3:2.

Аймар пропусна първи за Бенфика, но след това Куим спаси удара на Рочембак. Романьоли, Кардосо, Жоао Моутиньо се разписаха, преди Кацуранис да прати топката над гредата. Куим отново парира шут, този път на Дерлей, за да вдъхне сигурност на Бенфика. Давид Луиз се разписа, а Куим се превърна в герой на финала, след като отрази и удара на Елдер Пощига. Карлос Мартинс реализира последно от бялата точка за Бенфика, за да изригне стадион „Алгарве” в червено!