Бразилският селекционер Дунга предвиди класически сблъсък с Холандия на четвъртфинала на Мондиал 2010. "И двата отбора играят офанзивно, силни са технически и творят на терена. И двата отбора се стремят към голове и към победата", каза Дунга на пресконференция днес в Порт Елизабет преди утрешния четвъртфинален двубой".

"Очаквам много открит мач. Ние няма да играем дефанзивно, защото искаме да продължим напред. На терена ще има само играчи от световна класа и това ще бъде голям мач", продължи Дунга, който говори и за тактиката срещу холандците:"Ние няма да търсим нова тактика за всеки мач. Ние уважаваме съперниците си, анализираме техните силни и слаби страни. Но винаги гледаме преди всичко в самите нас".

Бразилският селекционер Дунга отдаде дължимото и на холандския нападател Ариен Робен и заяви, че ще бъде един от най-опасните съперници. "Ариен Робен е технически силен играч и може да направи разликата в даден мач. Това го видяхме в мачовете на Байерн Мюнхен", каза Дунга.

Бразилският селекционер разкритикува и съдийството на световното първенство и по-специално трите жълти картона на бразилския полузащитник Кака, който ще бъде наказан, ако в петък получи нов жълт картон в мача с холандците.

"Кака е интелигентен играч. Той знае колко е важен за нашия отбор. Но когато Кака е фаулиран, а след това получи жълт картон, аз не знам какво да кажа. От трите жълти картона само третият срещу Чили бе справедлив", каза по този повод Дунга.

Дунга отговори на пресконференцията и на холандската футболна легенда Йохан Кройф, който критикува стила на игра на бразилския отбор и каза, че няма да плати за билет за мач на Бразилия на Мондиал 2010.

"Кройф може да си плати за мача, каза Дунга. При демокрацията много неща са свободни, но аз мисля, че Кройф никога не е плащал за билети".