Националният селекционер на Бразилия Дунга заяви, че Неймар му напомня на легендарния Ромарио. Звездата на Барселона започна новия сезон на добро ниво и вече отбеляза три гола в четири двубоя от шампионата. Старши треньорът на бразилския представителен тим Дунга смята, че 22-годишният нападател прилича на друга бивша звезда на Барса и Бразилия – Ромарио.

„Неймар е футболист, който се наслаждава на моментите, когато е подложен на напрежение, точно като Ромарио по време на състезателната си кариера. Неймар технически е лидер“, коментира Дунга пред Fox Sports. „Той е еталон за бразилците и световния футбол. Логично е да обича да се състезава и да обича да побеждава. Той е играч, който трябва да е отдаден и мотивиран през цялото време. Това му харесва и обича да бъде предизвикван“, добави още Дунга.

Селекционерът също така намекна, че Кака може да е на линия за завръщане в националния тим, ако представянето му продължи да се подобрява. „Ако той продължи в настоящата си форма, ще го извикам в националния, заради опита, който притежава“, заяви още Дунга.