Селекционерът на Бразилия Карлос Дунга заяви, че неговите играчи са били уверени в обрата срещу САЩ, въпреки че изоставаха на почивката на финала на Купата на конфедерациите с 0:2.  

 

„САЩ е един здрав отбор, тактически дисциплиниран, физически силен и е трудно да се играе срещу него. Трябва да поздравим американците”, каза наставникът на селесао след триумфа в Йоханесбург.

 

„Те обаче имаха шанс да вкарат един малко случаен първи гол. При втория гол те направиха контраатака с бързите си играчи, които бяхме изпуснали, но тези неща ги коригирахме на почивката.”

 

„На полувремето всички мои играчи бяха концентрирани, отборът бе сигурен в себе си. Ние си казахме, че трябва да играем своята игра, по крилата, да комбинираме спокойно в средата на терена.”

 

„Започнахме да пресираме повече американците и вкарахме гол в самото начало на полувремето. Направих две важни смени - Алвеш и Елано, които са много силни тактически, и започнахме да играем с трима в нападение - Кака, Робиньо и Луиш Фабиано. Започнахме да създаваме положения от крилата и да вкарваме голове.”

 

„Мнозина казваха, че трябва да сменя Фабиано. Но Фабиано вкарва два гола. Какво повече може да се иска от един нападател? Аз съм много доволен от него”.

 

„Ние сме сериозен отбор с качествени играчи, истински професионалисти, които обичат много своя национален отбор. В Южна Африка играчите бяха 20 дни без ваканция, без семействата си, но те даваха всичко от себе си всеки ден. Аз съм сигурен, че след като успяхме да спечелим този турнир, ние можем да играем по-добре на Световното”, каза Дунга.