Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк сложи край на кариерата си. В 20-те години на терена бившият национал на Тринидат и Тобаго триумфира три пъти с трофея в Англия и веднъж с титлата в най-престижния клубен турнир Шампионската лига.

Йорк вече е дал съгласието си за встъпване в длъжността помощник на националния селекционер на страната си, която продължава своя квалификационен път към Мондиал 2010.

„Винаги съм искал да остана във футбола. Моята цел сега е да събирам опит, а и да мога да използвам това, което научих по време на дългата си кариера като футболист. Пък кой знае може би някой ден ще застана начело на тим от Англия", заяви 37-годишният играч.

Последните три сезона Дуайт игра в Съндърланд, но не продължи договора си с „черните котки" и от май тази година е със статут на свободен агент.

„Дойде време да окача обувките на пирона. Аз съм отлична форма, но вече не съм никак млад. Годините, в които се занимавах с футбол бяха най-хубавите в живота ми. Надявам се, че хората ще си спомнят за мен като за момчето, което винаги играеше с усмивка на лицето. Винаги съм се считал за щастливец - просто един човек от плажа на Карибски остров, който получи шанс да осъществи мечтата си - да печели титли на най-високо равнище и да бъде капитан на националния отбор на страната си в първото й участие на Световно първенство", сподели Йорк.

Футболистът записа 480 мача, в които отбеляза 147 гола по време на 20-годишната си кариера, която почти изцяло премина по терените на Англия. Първият тим на Йорк на Острова е Астън Вила, след това той премина в Манчестър Юнайтед, последваха периоди в Блекбърн и Бирмингам, а през 2005/2006 и в австралийския Сидни. Последният тим на звездата е отново от Острова - Съндърланд.