Легендата на Челси и котдивоарския футбол Дидие Дрогба намекна, че да се захване с треньорство е една от реалните възможности за неговото бъдеще оттук нататък, след като прекрати активната си спортна кариера.

40-годишният голаджия тези дни обяви края на дните си като професионален футболист, като историята винаги ще помни страхотните му постижения с екипа на „сините” от Лондон – 4 шампионски титли на Англия, трофей от Шампионската лига, 4 Купи на Футболната асоциация и 3 Купи на Лигата.

На „Стамфорд Бридж” Дрогба имаше удоволствието да работи с мениджъри от калибъра на Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти, а това няма как да не породи мисли за потапяне в тяхното поприще. „Срещнах треньорите, които направиха всичко това възможно. Работих с множество треньори, всеки имаше различни умения и подходи. Играх редом с много добри футболисти, които разбираха играта. Научих толкова много, така че това (захващането с треньорската професия – б.р.) може да бъде опция, една добра опция”, коментира африканецът.

„Когато си работил с Моуриньо, Анчелоти, както и с играчи като Франк Лампард, Джон Тери, Михаел Балак, Петър Чех – няма как да не научиш много. В съблекалнята преживяваш толкова много, затова когато се питам дали треньорството е възможност, отговорът е: защо не? Мисля, че бих се справил добре.”

Последният си сезон Дрогба изигра за американския Финикс Райзинг, на който всъщност е собственик (от 2017-а насам). Тази „лебедова песен” донесе на Дрогба 7 гола и 2 асистенции в 12 мача, като го убеди, че сега е точният момент да сложи точка. „Играя футбол от достатъчно дълго време, настъпи мигът да окача обувките на стената. И то по какъв начин, вижте какво постигнах заедно с тези млади играчи във Финикс през последните седмици. Получих шанса да дам нещо в замяна на младото поколение, след като играх футбол в течение на 20 години. Играл съм в САЩ, Азия, Европа, с националния си отбор в Африка – мисля, че съм бил навсякъде. Футболът е нещо, с което се занимавах в течение на 20 години, но освен него сега движа и други неща, в които също искам да бъда успешен”, добави Дрогба.

Още по темата:

Дрогба я може и на 40! Прибави нов трофей в своята кариера

Дидие Дрогба официално обяви края на кариерата си

Дрогба: Ако Жозе беше в Сити, да е спечелил 2-3 титли