В началото на септември семейството на бившия национал на Бразилия Кафу бе сполетяно от огромна трагедия. Двукратният световен шампион загуби най-големия си син Данило. 30-годишният мъж получил инфаркт, докато играел футбол с баща си и приятели. Той имал проблеми със сърцето - коронарна атеросклероза. Диагнозата била поставена, когато Данило бил на 24 години. Той трябвало да се подложи на контролни изследвания два дни след фаталния инцидент. 
 
Преди няколко дни Кафу събра сили да говори за трагедията.
 
"На 5 септември се събрахме с приятели да поиграем футбол. Предстоеше ми пътуване до САЩ, затова започнахме по-рано. Данило беше в моя отбор. По време на почивката той си тръгна, но преди да подновим играта, забелязах суматоха около игрището. От любопитство отидох да видя какво се случва и видях сина ми да се превивива в конвулсии. Изпаднах в паника заради проблемите му със сърцето. Обадихме се на Спешна помощ, откъдето ни казаха, че ще дойдат след 10 минути. Но аз знаех, че моят син не може да чака. Взех го на ръце, сложих го в колата и след 5 минути бяхме в болницата. 
 
Състоянието му се влоши, когато пристигнахме в болницата. Лекарите се опитаха да го реанимират по различни начини. След около половин час лекарят поиска да говори с мен насаме. Казах, „Докторе, не е нужно да казвате нищо. Виждам, че той не отговаря на вашите усилия. " Изправих се и се помолих на Бог да не взима моето момче. Но това не беше възможно.
Погребението на детето е различно от всичко останало, от всичко, което чувствате през целия си живот. На всеки пет дни отивам на гробището, за да посетя гроба му. Все още не съм сигурен какво се случи. Все още не съм имал смелостта да вляза в стаята му. Другият ми син, Уелингтън, опакова нещата му и дари всичко за благотворителност. Не се върнах на мястото, където се случи фаталният инцидент.
 
Не мога дори да опиша усещането, когато хвърляш земя върху ковчега на сина си, знаейки, че той няма да се върне. Смъртта на сина остава с бащата и майката до края на живота им.
Обикновено плача, когато съм на път. Понякога звъня на приятели да поплача на тях. Те ме разбират и мълчат, докато плача. Всичко, което правя, е да плача, да плача и да плача. Това ме успокоява", така завършва емоционалната си изповед Кафу. 
 
В социалните мрежи бившият бразилски национал постна снимка със сина си и благодари за подкрепата на всички хора от цял свят.