В първия ¼-финал от турнира за Купата на Африканските Нации Гана победи драматично с 2:1 Нигерия.

За „супер орлите” от 71-та минута на терена се появи халфът на Левски Ричард Еромоигбе, който смени контузилия се Етуху.

В 34-та минута Адо събори в наказателното поле на домакините Якубу Айегбени и съдията даде дузпа в полза на нигерийците, която бе реализирана от нападателя на английския Евертън.

В третата минута от даденото от съдията четириминутно продължение на първото полувреме Овусу Абейе центрира в наказателното поле на Нигерия, където най-съобразителен се оказа звездата на „черните звезди” Микел Есиен, който засече топката с глава и изравни резултата.

Второто полувреме започна повече от драматично за домакините на турнира, които в 59-та минута останаха с човек по-малко, след като капитанът Джон Менса спря откъсващия нападател на Нигерия Питър Одемвингие и получи директен червен картон.

В 83-та минута Съли Мунтари центрира в наказателното поле на Нигерия, където защитата на „супер орлите” не се намеси убедително и непокритият Джуниър Агого отбеляза втория гол за „черните звезди” в мача и по този начин донесе победата за Гана.