В истинска драма се превърна двубоят от квалификационна група 1 между отборите на Португалия и Дания. В крайна сметка „червения динамит” отмъкна ценни три точки с 3:2, като две от попаденията за победителите паднаха в даденото от съдията продължение.

След равностойно първо полувреме домакините успяха да се приберат на почивката с минимална преднина от 1:0 благодарение на гола на Нани, който откри резултата в 42-ата минута.

Нищо обаче не предвещаваше събитията от втората част. Второто попадение в мача падна едва в 84-ата минута на срещата, когато нападателят Бендтнер възстанови равенството – 1:1. Шейсет секунди по-късно домакините получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, който халфът на Челси Деко превърна в гол и даде отново преднина за своя тим.

В последната минута на мача Поулсен успя отново да изравни, а в поредната атака Йансен съкруши домакини, за да подари победата на Дания.

В група 5 Испания не срещна никакви проблеми срещу Армения и победи с изразителното 4:0. Два гола за успеха на „Ла фурия” реализира Давид Вия, а Сена и Капдевиля добавиха по още едно.