Демократична Република Конго завърши участието си в Купата на Африканските нации с категорична победа – 4:0, над Зимбабве, като по този начин конгоанците ще продължат да „треперят” за продължаването си напред в турнира.

С успеха си ДР Конго финишира трети в група А с три точки и голова разлика 4:4, докато Зимбабве с едничката си точка си заминава за вкъщи. След изиграването на третите си мачове само Гвинея е пред Конго с четири точки, а зад конгоанците са ЮАР, Кения, Бенин и Ангола, като авансът, който може да дадат на другите тимове конгоанците да минат пред тях са само две селекции. Ако трети отбор запише успех в оставащия един мач, то конгоанците също ще стегнат куфарите от Египет.

Иначе головата фиеста на стадион „30-и юни” в Кайро стартира още в четвъртата минута, когато Жонатан Болинги откри резултата. Точно 30 по-късно пък Седрик Бакамбу удвои актива на ДР Конго, за да може отново той в 65-ата минута да направи резултата класически от дузпа.

В 78-ата минута пък играчът на Мидълзбро – Брит Асомбалонга, оформи крайния резултат, за да донесе пищната конгоанска победа над Зимбабве, който не успя да се противопостави по никакъв футболен начин на опонента.