Мароканската федерация по футбол наложи доживотно наказание на съдията Хишам Тиази заради груби грешки при ръководенето на мач от местното първенство. 

Грешките са повлияали решително на крайния резултат на въпросната среща и поради тази причина му е наложено наказанието изваждане завинаги от футбола, се казва в прессъобщение на централата.

44-годишният рефер Хишам Тиази е отсъдил четири дузпи в един мач, три от които за единия отбор. Инцидентът се разигра в предишния уикенд по време на срещата между Олимпик (Хурибга) и Юсуфия Берешид, завършил 4:1 за Олимпик Хурибга. Три от четирите попадения са от дузпи, за две от които има сериозни съмнения, че изобщо няма никакви нарушения.

Съдийската и Дисциплинарната комисия взеха решение, че съдията е допуснал сериозни нарушения в тълкуването на правилата на играта в този мач. Поради тази причина е изваден завинаги от футбола, се казва в становището.

Въпросният рефер имаше една година до края на кариерата си и след това трябваше да се откаже заради навършване на пределна възраст. Той е съдия на ФИФА и ръководи международни мачове на национални отбори./БТА