Националният селекционер на Италия Роберто Донадони заяви, че вярва в победата над Франция, което ще бъде първата предпоставка за класиране на четвъртфиналите.

"Какво обаче ще се случи в Берн между Холандия и Румъния не мога да гадая, а и няма да можем да влияем на този мач", каза Донадони.

Италианският наставник добави, че не очаква Холандия да направи глупост и да се провали. В тази връзка той и неговите възпитаници въобще няма да се интересуват от този двубой, за да могат да се концентрират изцяло върху мача с французите.

"Мисля, че ван Бастен иска да бъде треньор в Италия някой ден, вероятно в Милан. Затова съм сигурен, че би искал да представи себе си по-най-добрия начин", добави специалистът, намеквайки, че лалетата едва ли ще пренебрегнат мача с Румъния.

"Със сигурност няма да се обадя на Марко преди мача. Това би било непочтено от моя страна. След това, което направи Холандия срещу Италия и Франция, кои сме ние, че да им казваме, какво да правят”, добави националният селекционер на „адзурите”.