Временно изпълняващият функциите на национален селекционер на Ейре Дон Гивънс говори при пристигането си в България, тъй като ще вземе участие в работното заседание, на което ще се определи програмата на мачовете от 8 квалификационна група за Световното първенство през 2010 година в ЮАР ще се проведе на 15 януари.

Какво очаквате от срещата, която ще се проведе утре?

Ние се надяваме да вземем най-доброто за нас. Всички ще се опитат да направят това. Ще съм доволен, ако успеем да направим добра програма за нас. Ще играем с всички по два пъти, така че това няма голямо значение.

До каква степен е важна програмата?

Съставянето на програмата за световните квалификации е много важна за нас. Ние не успяхме да се класираме за Европейското първенство, но ще направим всичко възможно да излезем от тази тежка група.

Възможно ли е Вие да водите отбора в световните квалификации?

Смятам, че е възможно да водя отбора. За нас е важно да се класираме. Вярвам, че това е възможно, но България е много силен отбор и не трябва да се подценява.

Какво може да кажете за българския отбор?

Българският отбор е много техничен . Най-известният Ви футболист е Димитър Бербатов, който притежава фантастични качества. Аз съм играл няколко пъти срещу България и знам, че залагате на техничните футболисти. Ще ни бъде много трудно срещу вас.

Кога за последно сте играл срещу България?

Вече не си спомням. Може би вие не сте бил роден още. Спомням си, че завършихме наравно, а трима или четирма футболисти бяха изгонени. Мисля, че до три-четири седмици ще се знае името на новия национален селекционер.

Смятате ли, че Италия може да не завърши първи в групата?

Логично е те да са първи, защото Италия си е Италия. Смятам, че другите отбори ще се борят за второто място в групата. Ще бъде истинска сензация, ако Италия не завърши на първо място.

Какво ще кажете за двама от най-добрите футболисти на Ейре в Премиършип Деймиън Дъф и Роби Кийн?

Роби Кийн има много добър сезон с Тотнъм. Деймиън се възстанови скоро от контузия и все още не се намира в добра форма. Ако успеят тези футболисти да дадат най-доброто от себе си може да постигнем нещо.

Вие сте легенда на най-богатият клуб в Англия в момента КПР. Как се чувствате?

Радостен съм за КПР. Надявам се, че ще успеят да се върнат в Премиършип и отново да постигнат нещо голямо. Парите не могат да печелят, но помагат, за да бъде постигната победата.

Вие сте бивш футболист на Манчестър Юнайтед. Смятате ли, че Бербатов може да играе там?

Смятам, че Бербатов може да играе навсякъде. Той е футболист от топ класа. Бербатов може да играе във всеки голям отбор като Реал Мадрид и Барселона.

Знаете ли нещо за другите двама българи в Премиършип Стилиян Петров и Мартин Петров?

Аз гледах Стилиян Петров в събота. Не знам защо, но той се представи много спокойно в този мач. Ние сме запознати с възможностите на българските футболисти и ще ни бъде трудно, но ще се опитаме да победим.

Роби Кийн или Димитър Бербатов?

Трудно е да се направи избор. През последната година Бербатов показа невероятна класа в Англия. Иска ми се да кажа Кийн, но определено Бербатов печели.

Гледахте ли последния мач на Шей Гивън с Нюкасъл срещу Манчестър Юнайтед?

Не, но аз смятам, че той е един от най-добрите вратари в Англия.