Домакините в турнира за Купата на Африка Екваториална Гвинея си осигуриха място на четвъртфиналите. Това се случи след успех с 2:0 над Габон в директен сблъсък за място в елиминационната фаза.

Преди двубоя Габон имаше предимство с 3 точки срещу 2 за Екваториална Гвинея, така че Пиер-Емерик Обамеянг и компания се нуждаеха само от равенство. Те обаче не успяха да го постигнат срещу вдъхновените домакините, които дадоха всичко от себе си за успеха.

Резултатът бе открит в 55-ата минута, когато Хавиер Балбао бе точен от дузпа. В 86-ата минута пък Ибан Салвадор сложи точка на надеждите на Габон с второ попадение.

В другия мач от групата лидерът в класирането Конго успя да постигне трудна победа с 2:1 над Буркина Фасо, която прати конгоанците на четвъртфинал като първи в групата.

Резултатът бе открит в полза на фаворитите в 51-ата минута чрез Тиеви Бифума, но Буркина Фасо върна надеждите си в 86-ата след гол на Аристиде Бансе. Минута по-късно обаче Н'Геси Ондама върна аванса на Конго, а с това осигури и първото място на своя тим.

Крайно класиране в група А:

1. Конго 7 точки

2. Екваториална Гвинея 5

3. Габон 3

4. Буркина Фасо 1