Здравословното състояние на бразилската легенда Пеле се е влошило и навлязло във фаза, която не буди надежда, съобщават притеснително медиите в страната.
 
Още преди няколко седмици вестник Folha de Sao Paulo съобщи, че Краля на футбола вече не отговаря на химиотерапията и е влязъл в палиативни грижи, макар че по-късно тези информации бяха отречени.
 
Пеле страда от рак на червата, открит миналата година и е хоспитализиран в болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло поради възпалителен процес. Неговото здравословното състояние се е влошило, а от лечебното заведение уточниха, че легендата страда от бъбречна и сърдечна недостатъчност. 
 
„Приет от 29 ноември за преоценка на химиотерапевтичната терапия за тумор на дебелото черво и лечение на респираторна инфекция, Едсон Арантес до Насименто показва прогресия на онкологичното заболяване и изисква по-голямо внимание, свързано с бъбречни и сърдечни дисфункции. Пациентът остава хоспитализиран под необходимите грижи на медицинския екип”, съобщиха от болницата.
 
По-рано през деня Кели Насименто, една от дъщерите на Пеле, сподели в публикация, че Коледа на семейството ще бъде отпразнувана заедно с баща й в болницата.
 
„Нашата Коледа у дома е спряна. Решихме с лекарите, че по различни причини би било по-добре да останем точно тук, с цялата грижа, която това ново семейство Айнщайн ни дава“, написа Кели Насименти.