Първодивизионният норвежки футболен клуб – Бран СК, обяви изгонването на двама футболисти, които са били въвлечени от голяма група от хора на 10-и август, че са правили сексуална оргия на стадиона на отбора.

Случаят излезе наяве, след като играч, изключен от клуба, чието име не е споменато от властите, бе обвинен в сексуално насилие над една от жените, участвали в оргията. Въпросният играч отрича обвиненията.

Разследването по случая е установило, че 12 футболисти от "червените" са вечеряли заедно, преди да се върнат на стадиона същата вечер, придружени от седем жени. Те са били заловени от камерите за видеонаблюдение при различни сексуално актове на терена на стадиона и в съблекалните на Бран.

„Клубът работи интензивно с властите, за да се изясни цялата ситуация, която сериозно ранява имиджа на клуба заради 12 от нашите играчи. Имахме очаквания за разумност, каквито имаме към всички наши служители. Затова решихме да уволним един от играчите и да дадем на останалите писмено предупреждение”, потвърдиха от клуба в заявление

„Ако някой е имал лош опит на нашия стадион, се извиняваме. Това, което се случи, е неприемливо. Това, което се случи, е престъпление и искаме да се дистанцираме максимално”, добави Вибеке Йохансен, който е генерален мениджър на клуба.