Динамо Загреб на българския треньор Ивайло Петев стартира поредицата от летни контроли с убедителна победа с 4:0 над словенския Мура), който сега се върна във втора дивизия след фалита. Самият Петев обаче отказа да демонстрира кой знае какво самочувствие и заяви, че не би нарекъл играта на тима си отлична, а по-скора добра.

Завърналият се от наем в турското първенство чилиец Хуниор Фернандес откри резултата в 7-ата минута, а до 22-ата стана 3:0. Най-напред босненският суперталант Армин Ходжич покачи на 2:0, а защитникът на Мура Пучко си вкара автогол след това. Крайното 4:0 оформи косоварският защитник Амир Рахмани в 66-ата минута.

"Доволен съм от всичко, което работихме до момента, което заложихме като задачи в мача. Смятам, че демонстрирахме добро тичане, добро темпо и в двете полувремена. През първото полувреме бяхме по-ефективни, след като вкарахме три гола и пропуснахме още няколко. Разбира се, имаме и пропуски в играта, така че наричам мачът добър, но не и отличен", заяви Петев след мача.

Попитан как вижда играта на дебютантите чехът Ян Лецякс и косоварът Амир Рахмани, а Петев се изказа ласкаво: "Да, и двамата се включиха добре. Доволен съм, а Рахмани си вкара и първото попадение. Завърналият се Хуниор Фернандес изглежда доста обещаващо в атаката."

 "Всеки наш играч е важен, още повече такъв, като него. Но на първо място е важен отборът", заяви Петев. "Доволен съм от отношението на този футболист в мача с Мура, от влагането му", сподели още той.

Хората на Петев ще изиграят още три контроли по време на лагера си в Словения. Те са с руския Тосно на 4-и юли, с Ворскла Полтава (Украйна) на 7-и и с чешкия Словачко на 8-и юли. /БТА