Динамо (Киев) за втора поредна година спечели Суперкупата на Украйна, след като се наложи с 2:1 над шампиона на страната Шахтьор (Донецк). И през миналото лято този мач се игра в Одеса, явно превърнал се в щастливо място за синьо-белите от Киев.

Динамовци нанесоха своя удар в рамките на три минути в края на срещата, когато отбелязаха два гола чрез Бурда и Гармаш. Алан Патрик откри резултата за Шахтьор в края на първото полувреме.

Първото полувреме премина в атаки и в двете посоки, като още в 4-ата минута шахтьорите можеха да открият, но Марлос пропусна. Динамо отговори в 26-ата минута с хубава атака от дясно.

На 10-ия метър Бенямин Вербич получи топката и стреля, но защитник подложи крак и спаси сигурен гол. В 40-ата минута Шахтьор пропусна една ситуация, но във 2-ата минута на добавеното време след изпълнение на корнер и слабо изчистване на защитата, топката попадна в Алан Патрик, който я прати в мрежата на вратаря Олександър Бойко.

Динамо беше по-активният отбор през второто полувреме, като Шахтьор разчиташе на контраатаки. При една от тях страхотен удар на Марлос беше избит с класа от Бойко. В 80-ата минута обаче при центриране от корнер Микита Бурда се пребори с персоналния си опонент и отклони топката в мрежата на ветерана Андрий Пятов. Само след три минути при далечно подаване от ляво, падайки в единоборство Денис Гармаш насочи топката в мрежата за крайното 2:1. Последната възможност за Шахтьор беше в 1-ата минута на добавеното време, създадена от Тайсон. Тете получи топката от дясно в наказателното поле, но не намери правилно решение и Бойко улови./БТА