Динамо Киев спечели за 12-и път купата на Украйна по футбол след победа във финала с 9:8 след изпълнение на дузпи над Ворскла Полтава. В редовното време срещата завърши 1:1, а в продълженията нов гол не падна.

При дузпите двата тима вкара при първите си 7 изпълнения, след което играчите на Ворскла направиха два последователни пропуска, а Динамо само един. При девета дузпа за столичния гранд Артьом Шабанов вкара, с което донесе и радост на съотборниците си. 

Мачът, който се игра в Харков, започна по-добре за тима на Ворскла, който откри в 12-ата минута чрез Руслан Степанюк.

В 28-мата минута обаче Динамо изравни чрез словенеца Бенямин Вербич. До края на редовното време Динамо бе по-добрият отбор, но пропусна да отбележи решителен втори гол.

В добавените 30 минути играта се отвори много и двата тима пропуснаха куп възможности да спечелят купата, но попадение не падна и така се стигна до дузпи, при които Динамо се наложи с 8:7.

Триумфът за купата е малко утешение за играчите на Олексий Михайличенко, който продължава да се бори за второто място в местното първенство и три кръга преди края изостава с 20 точки от предсрочния шампион Шахтьор Донецк.