Звездата на Динамо Киев Адрий Ярмоленко изрази желание да премине в по-голям клуб, след като спомогна за спечелването на шампионската титла в Украйна.

25-годишното крило отдавна привлича интереса на отбори от Висшата лига като Ливърпул, Тотнъм и дори Челси, но до този момент демонстрираше лоялност към киевчани.

След като те грабнаха първа титла на страната от 2009 година насам футболистът почувства, че мисията му е изпълнена и оттук нататък ще търси изява на по-високо ниво. Цената му по всяка вероятност ще бъде около 20 милиона паунда, а Пари Сен Жермен и Рома също смятат да се намесят в играта.

„Мисля, че сега е точният момент за смяна на клуба“, коментира Ярмоленко. „Обещах, че докато не станем шампиони, няма да ходя никъде. Спазих обещанието си и сега станахме шампиони.“

„Президентът е наясно, че аз искам да си тръгна, говорили сме си по този въпрос много пъти. Искам да се развивам. Трудно е, защото сега още не зная къде ще бъда през следващия сезон. Имам предложения от много добри отбори. Усещам, че разполагам с качествата да играя в едно от топ първенствата. Ако наистина искам да играя в Европа, сега е моментът да направя трансфер“, допълни играчът.