Воденият от Ивайло Петев отбор на Динамо Загреб скъси преднината на лидера в хърватското първенство Риека на 4 точки, след като размаза с 4:0 РНК Сплит в среща от 24-ия кръг. Малко по-късно на стадион Полюд местният Хайдук Сплит и лидера Риека завършиха 1:1, след което риечани имат 62 точки. С 58 2-и е Динамо, а Хайдук е с 42 на 3-ата позиция. 
Армин Ходжич откри резултата за Динамо в 12-ата минута, а в 61-ата направи 3:0. Между тези два гола се разписа и бразилецът Саммир, който беше точен в 35-ата. Ходжич затвърди отличната форма, в която се намира и в 5-те си пролетни мача вече е вкарал 10 попадения. Младата надежда Анте Чорич, който е обект на интерес от Тотнъм, оформи крайното 4:0 в 70-ата. Беше отменен автогол на Микулич от отбора на гостите, тъй като по същото време Ходжич беше в засада, но не игра с топката. 

"Ако беше обратната ситуация, сигурно три дни щеше само за това да се пише", иронично коментира Петев след края на мача. Но той едва ли има от какво да е недоволен, тъй като Динамо игра доста по-добре днес. 

След това се игра Далматинското дерби в Сплит, където домакините завършиха 1:1 с Риека. Хамза Бари откри резултата за Хайдук в 31-ата минута, а 9 преди края от дузпа, реализирана от Роман Безяк, гостите стигнаха до точката. В 65-ата минута Хайдук можеше да стигне до втори гол, Футач обаче не успя да преодолее вратаря Андрей Пръскало. А Хамза Бари, който откри резултата, фаулира Франко Андриашевич. От 11-те метра бившият нападател на Лудогорец не сбърка. Българският защитник Георги Терзиев не беше в групата на Хайдук за днешното дерби.