Динамо Букурещ ще освободи българския вратар Пламен Илиев след края на есенния полусезон и ще търси негов заместник през януарския трансферен прозорец, съобщава местното издание "Фанатик".

30-годишният страж, който има 19 мача за националния отбор на България, премина в клуба от румънската столица в началото на септември със свободен трансфер от Лудогорец. Старши треньорът Мирча Редник, обаче, не е доволен от представянето на ботевградчанина, който допусна 19 гола в десет мача с екипа на Динамо.

Конкретната причина за решението на Редник да се раздели с българина е драматичната загуба при гостуването на Миовени с 1:2 за първенство снощи. Столичани водеха с 1:0 до 92-ата минута, но допуснаха обрат, след като Муса Сано вкара за 1:1 от дузпа, направена от Илиев, който при опит да боксира центрирана в пеналта топка не я нацели, а удари в главата Богдан Русу.

В петата минута на добавеното време пък вратарят реагира късно след изстрел от въздуха от границата наказателното поле на Русу за 2:1 за Миовени.

"За човек с неговия опит тези грешки са неприемливи. Не може по този начин да се подиграваш с труда на съотборниците си. Не го разбирам. За какво да виня останалите футболисти? Бореха се, играха агресивно, но загубихме след 90-ата минута. Трудно е да го приема, защото става въпрос за индивидуални грешки, които са недопустими", коментира Редник.

Динамо Букурещ, който е предпоследен в класирането с 12 точки от 20 мача, приема Фарул Констанца в неделя в последния есенен кръг преди едномесечната пауза в първенството.