Президентът на Бразилия Дилма Русеф няма да присъства на финала на Купата на Конфедерациите между Бразилия и Испания.

Русеф потвърди, че заради голямото напрежение в страната няма да посети гинала на турнира.

Президентът на Бразилия е взела това решение, след като е била бурно освирквана на предишните два мача, които посети от турнира.

Протестните акции в Бразилия продължават, независимо от мерките, които властите вземат. В четвъртък в центъра на Рио де Жанейро излязоха над 5000 души, парализирайки градския транспорт. Във Форталезе, след стълкновения с полицията, бяха арестувани 87 души за вандализъм.

Първоначалният повод за масовите протести в страната, започнали преди близо три седмици, беше повишаването на цените на билетите за градския транспорт. Бразилците също така са недоволни от недостатъчните средства за образование и здравеопазване, корупцията в страната и други социални и икономически проблеми.

Първата жертва на протестите в Бразилия - млад мъж, падна в град Рибейран Прету, когато автомобил се вряза в тълпа демонстранти. Две жени загинаха по време на протестна акция в щата Гояс, също под колелата на автомобил. Друга почина в резултат на сърдечен пристъп след взривяване на граната със сълзотворен газ.