Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Диего Марадона съобщи днес, че ще повика полузащитника Ариел Ортега за приятелския мач с Нова Зеландия на 30 септември в Кордоба.

За мача с Нова Зеландия в аржентинския национален отбор ще бъдат включени само футболисти, играещи в местното първенство. Ариел Ортега е играл с аржентинския национален отбор на финалите на три световни първенства. В момента 35-годишният

Ортега е футболист на Ривър Плейт и е на път да реши своите проблеми с алкохолизма.

В интервю за радио Митре селекционерът на аржентинския национален отбор Марадона обяви своето решение и даде някои съвети на своя бивш съотборник Ортега: "Аз ще включа Ортега за мача. Той трябва да мисли повече за децата си. На мен много ми помогна /когато Диего Марадона имаше проблеми с наркотиците - бел. на пр./ това, че имах Далма и Джанина /дъщерите на Марадона - бел. на пр./. Ариел трябва да направи същото нещо и да се измъкне".

"Аз съм много доволен, много е добре, че се завръщам в националния отбор", каза от своя страна Ариел Ортега, цитиран от БТА.

Ариел Ортега и Диего Марадона бяха съотборници в аржентинския национален отбор на финалите на световното първенство в САЩ през 1994 година, а Ортега игра и на финалите през 1998 година във Франция и през 2002 година в Република Корея и Япония.

Ортега започва кариерата си в местния Нюелс олд бойс, а след това играе последователно във Валенсия /Испания/, италианските Сампдория и Парма, Фенербахче /Турция/, след което се завръща в Ривър Плейт.