Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Диего Марадона заяви, че би дал всичко, за да бъде с 20 години по-млад и да може да играе за "гаучосите" срещу Бразилия в квалификация за световно първенство в събота.

Заради проблеми с контузени Марадона беше принуден да включи в отбора 30-годишния халф Родриго Брана, 35-годишния нападател Мартин Палермо и 36-годишния защитник Роландо Скиави. До момента Брана и Скиави нямат мачове за националния отбор, докато Палермо не е обличал екипа на Аржентина от близо девет години.

"Вчера, когато се срещнах футболистите, казах, че бих дал всичко, за да бъда с 20 години по-млад и да имам възможност да играя", заяви Марадона пред Радио ла Плата.

"Въпреки всичките проблеми ние гледаме напред. Тези, които няма да могат да играят, трябва да бъдат подготвени за следващия мач. Тези, които ще играят, трябва да бъдат решителни на терена. Преди всяко обаждане на лекаря на отбора Донато Вилиани аз се молех", каза още аржентинската легенда.

Нападателите Диего Милито, Лисандро Лопес, халфовете Хуан Верон, Хонас Гутиерес, Себастиан Баталиа и защитникът Николас Бурдисо вероятно няма да играят в двубоя срещу Бразилия в Росарио заради контузии.

В същото време бразилците заявиха, че се страхуват от малкия терен и атмосферата на стадион "Хиганте де Ароито" в Росарио. "Гаучосите" играят домакинските си мачове там заради настояване на Диего Марадона, който определи терена на стадион "Монументал" в Буенос Айрес като пасище.