Семейство Форлан вече може да бъде наречено най-футболното в Уругвай, след като и представител на третото поколение триумфира като шампион в турнира Копа Америка. Диего Форлан стана третият представител на фамилията, който печели най-стария турнир за национални отбори в света след дядо си и баща си.

Дядо му по майчина линия Хуан Карлос Корасо, както и баща му- 66-годишният Пабло Форлан, участник на Световните първенства през 1966-а и през 197-а година, също са печелили Копа Америка с уругвайския национален отбор.

Уругвайците са рекордьори и по брой спечелени трофеи- 15, Аржентина има 14, а Бразилия е с 8.

Турнирът също така позволи на Форлан да изравни рекорда по най-много голове с националната фланелка с Ектор Скароне, като и двамата имат по 31 гола. Скароне обаче е вкарал тези голове в 52 мача, а освен това има във визитката си титлите Световен шампион и два пъти олимпийски шампион по футбол през 1924-а и през 1930-а година.

"Винаги съм бил горд, че дядо ми и баща ми са били шампиони в Копа Америка. Сега вече мога и аз да вляза в семейната история с нещо, каза с усмивка Форлан пред журналистите след финала. Мисля, че нашето поколение в уругвайския национален отбор постигна доста”, сподели Форлан.

В същото време хиляди фенове излязоха по улиците на Монтевидео и големите градове, за да отпразнуват спечеленото първо място в континенталния турнир. 3000 души пък наблюдаваха победата на Селесте на гигантски екран в центъра на Монтевидео въпреки студеното време.