Капитанът на Русия Игор Денисов за първи път говори публично за несъгласието си с политиката на клубния му отбор Зенит Санкт Петербург, която е да се дават много по-високи заплати на чуждестранните звезди спрямо руските футболисти на отбора.

Скандалът в Зенит се разрази след привличането на Хълк и Аксел Витсел, които получават много повече пари от руснаците в отбора. Поради тази причина Денисов отказа да се появи на терена по време на мача срещу Криля Советов и поиска договорът му да бъде преразгледан. Вместо това обаче ръководството реши да го изпрати в младежкия отбор на клуба за неопределено време.

„Защо чужденците ще изкарват три пъти повече от най-добрите играчи в отбора? Заради това поисках увеличение на заплатата. Но вместо това бях изгонен от треньора“, сподели Денисов.

„Ако Хълк и Витсел бяха на същото ниво като Меси и Роналдо щеше да е нормално, но те не са. Така че защо имаме този дисбаланс в заплатите?“

„Не е заради пари, а заради уважение. Дори не можех да спя добре няколко нощи подред, чакайки решението на клуба.“

Денисов обаче отрече слуховете, че играчите нарочно усложняват живота на своите нови колеги. „Защо хората казват, че не подаваме топката на Хълк прекалено често? Правим го. Не сме го посрещнали топло при пристигането му? Направихме го.“

„Но е трудно да комуникираш с него и Витсел чрез преводачи. Те трябва да опитат сами да говорят с нас“, допълни Денисов.