Английската суперзвезда Дейвид Бекъм започна първи мач като титуляр за новия си клуб Лос Анжелис Галакси, и му бяха необходими само 27 минути, за да вкара първия си гол на американска земя. Галакси победи Ди Си Юнайтед с 2:0 в полуфинала на Суперлигата.

Дейвид Бекъм откри резултата в 27-та минута от пряк свободен удар (видео), и асистира за второто попадение. В 47-та минута той намери навлезлия на скорост Ландън Донован, който подсигури успеха на Галакси.

Така тимът на Бекъм се класира за финала в надпреварата, където на 29 август ще се изправи срещу мексиканския Пачука, който отстрани Хюстън с дузпи.

Победителят ще вземе 1 милион долара, които Галакси могат да използват, за да покрият една малка част от годишната заплата на Бекъм, възлизаща на 6.5 милиона.

Освен гол и асистенция, Бекс си заслужи и жълт картон в 18-та минута, за груб фаул срещу Хайме Морено.

Английският полузащитник бе заменен в 63-та минута под аплодисментите на най-накрая задоволената публика, която обаче бе изпълнила само половината стадион. Бекъм получи честта и да носи капитанската лента, която по принцип стоеше на ръката на Ландън Донован.