Бившият ирландски национал Деймиън Дъф сложи край на 20-годишната си кариера.

36-годишният футболист премина през академията на Блекбърн, след което игра за отборите на Челси, Нюкасъл и Фулъм.

Дъф има в своята визитка две шампионски титли в Премиършип, Купата на Англия и Купата на Лигата.

Той има 100 мача за националния отбор на Ирландия, за който игра на Световното първенство през 2002 година и на Европейското първенство през 2012 година.

През юли Дъф се завърна в родината си и се присъедини към отбора на Шамрок Роувърс. Той подписа договор за година и половина, след като напусна Мелбърн Сити.

„След дълги размисли, реших да сложа край на моята професионална футболна кариера. Моето сърце искаше да продължа да играя, но моето тяло накрая спечели битката и ме накара да спра. Изживях моята детска мечта и съм наясно, че съм голям късметлия. Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха и бяха част от това мое дълго пътуване. Изключително горд съм, че имам 100 мача за националния отбор на Ирландия. За мен винаги ще бъде огромно удоволствие да защитавам цветовете на Ирландия. Имам магически спомени“, коментира Дъф.

„След като слагам край на футболната ми кариера, ще се опитам да завръша треньорските курсове. Искам да остана близо до играта още дълги години. Благодарен съм на Шамрок за възможността, която ми предоставиха, да завърша кариерата си вкъщи. Благодаря на всички мои фенове, които ме подкрепяха през годините. Искам специално да благодаря на моята съпруга Елен, на моите деца, на родителите ми Джерард и Мари, и на цялото ми семейство, че продължава да бъде моята най-голяма опора“, каза още Деймиън Дъф.