Президентът на Черногорския футболен съюз Деян Савичевич даде интервю пред агенция „Ройтерс“, което бе поместено в медиите на бившата югорепублика. Някогашната футболна звезда заяви, че Черна гора, с която България стартира в събота световните квалификации, ще бъде неудобен съперник за всички в 8-ма група.

„Можем да се представим много добре в групата, в която фаворити са световните шампиони от Италия и българите. Убеден съм, че нашите футболисти ще се възползват от възможността. Кипър има също добър отбор, показаха го клубовете му. Ирландия и Грузия не бива да бъдат подценявани от никого“, твърди Савичевич.

Както е известно, Черна гора ще дебютира официално на международната сцена с двубоя срещу България в събота, а идната сряда среща Ирландия.

„Досега изиграхме доста приятелски срещи, в които се представихме солидно, но официалните мачове са съвсем друго нещо – продължава Савичевич. – „Квалификациите за световно първенство ще са истинският изпит за характера на нашия отбор. Нашите играчи нямат търпение да излязат на терена срещу България. Задачата на Черна гора е да направи борбата в групата неизвестна до самия край и да поднесе някоя изненада. Първите две срещи ще покажат колко сме напреднали.“

Общата оценка е, че отборът на Черна гора е по-силен в атака, отколкото в останалите линии. „Знаем своите предимства и недостатъци, но ще направим всичко, за да зарадваме нашите „навиячи“ на старта на дългия път в квалификациите“, завършва Савичевич.