Неповторимият Даниеле Де Роси заяви, че новият му тим Бока Хуниорс е бил единствената възможна дестинация – извън неговия роден и любим Рома – където би могъл да се чувства „жив и щастлив”.

36-годишният ветеран дебютира официално за аржентинския гранд в понеделник при 2:0 над Алдовиси и призна, че е било като мечта да играе на „Ла Бомбонера”. Италианецът очевидно успя да намери нов пристан, където да преглътне разочарованието от факта, че Рома не му предложи нов договор в края на миналия сезон и така го принуди да си тръгне като свободен агент.

„Бяха много вълнуващи три седмици, много съм щастлив и бях приет от феновете по незабравим начин”, заяви Де Роси пред „Фокс Спортс”. „В началото ми се стори леко застрашително, но сега съм щастлив. Да играя на „Ла Бомбонера” беше магическо, беше една мечта, но впоследствие оставяш емоциите настрана. Сега съм фокусиран върху това, което трябва да върша на терена. Имам пълната подкрепа на съотборниците си.”

„Когато Николас Бурдисо (спортен директор на Бока и бивш съотборник на Де Роси в Рома – б.р.) се обади, аз си помислих, че Бока е единствената възможна дестинация след Рома.”

„Отне ми малко време да разбера как моето семейство ще се адаптира към толкова много промени. Те са тези, които взимат трудните решения. В Китай можех да печеля много повече пари, но осъзнах, че искам да се чувствам жив и щастлив. Единственото място извън Рома, където можех да отида, бе Бока Хуниорс.”

„След като се срещнах с Диего Марадона бих желал да се видя и с Хуан Роман Рикелме. Освен това го използвам за фон на групата в WhatsApp с моите съотборници. Вярвам, че единствено Иниеста е по-добър от него. Той е най-завършеният полузащитник в историята. Касано също ми е казвал, че би желал да се срещне с него. Абсолютно е невъзможно да не се влюбиш в подобен футболист”, добави Де Роси.