Давид Жинола ще съди бившия си треньор във френския национален тим Жерар Улие за коментарите след фиаското в мача с България през 1993 година, съобщиха английските медии

Тогава французите имаха нужда само от точка срещу нас, за да стигнат финалите на Мондиал 1994 в САЩ, но вместо това се провалиха след късен, но паметен гол на Костадинов. Улие смята, че основна вина за него има именно Жинола.

При 1:1, Жинола не успя да задържи топката, а вместо това сбърка при подаването, след което Емил Костадинов отбеляза решителното попадение, което извади "петлите" от финалния турнир. Тогава Улие се изказа доста негативно за Жинола, заявявайки, че футболистът "е забил нож в гърба на Франция”. В излязлата си скоро на пазара автобиография, той отново нападна бившия играч на Нюкасъл и Тотнъм. Говорител на Жинола обаче заяви, че клиентът му е бесен от думите на бившия мениджър на Ливърпул.

"Давид е съвсем разярен. Улие трябва да спре да говори така. Трябва да спре да изтъква само Давид. Тези думи ги има в книгата, за да може тя да се продава, това са доста тежки коментари", сподели представителят на Жинола. Първото заседание на съда по случая е насрочено за 12 декември в Тулон.