По-рано през седмицата испанският нападател Давид Вия обяви, че ще напусне настоящия си клуб Ню Йорк Сити, но със сигурност ще играе още един сезон преди да се откаже.

Според изданието "Deportes Cuatro" Вия ще стане съотборник на бившия си колега в националния отбор на Испания Андрес Иниеста в японския Висел Кобе.

Иниеста и Вия бяха част от най-златната епоха в историята на испанския национален отбор, вдигайки европейската купа през 2008 г. в Австрия и Швейцария и световната през 2010 г. в ЮАР. (Вия не бе включен в състава за Евро 2012 г. в Украйна и Полша).

Андрес Иниеста

източник: БГНЕС

В японската лига играе още един от легендарните испански играчи - Фернандо Торес, който е в Саган Тосу.

Давид Вия е бивш играч на Спортинг Хихон, Сарагоса, Валенсия, Барселона, Атлетико Мадрид, Ню Йорк Сити и Мелбърн Сити (под наем). Най-големите си успехи постига с тима на каталунците, където на два пъти става шампион на Испания (2011 и 2013 г.), веднъж взима Купата на краля (2013 г.), два пъти Суперкупата на Испания (2010 и 2011 г.), веднъж Шампионската лига (2011 г.), Суперкупата на Европа (2011 г.) и трофея на Световното клубно първенство (2011 г.).  

Става голмайстор на шампионата в Австрия и Швейцария през 2008 г. с четири гола. Давид Вия е голмайстор на всички времена за Испания с 59-те си гола.

Мондиал 2010, полуфинал: Испания - Германия 1:0

източник: Reuters

Давид Вия напуска Ню Йорк Сити, но не напуска футбола