Давид Вия приветства феновете на Барселона у нас със специално обръщение, достигнало до България чрез партньорството на Palms Bet с LaLiga. Легендарният нападател на „каталунците“ посвети клип на родните фенове на Барса, който ще бъде излъчен непосредствено преди мача срещу Реал Мадрид в неделя. Ексклузивното видео може да бъде видяно от присъстващите на събитието „ElClásico“, което ще се проведе на 16 октомври в Спортен бар Академията („Кино Арена Запад“, София).  
 
При вход свободен, вратите на бара отварят в 15:15 часа с напитки за добре дошли. Феновете ще подгреят за мача с куиз и събиране на прогнози за точен резултат, а сред наградите за участниците са официални фланелки на Реал Мадрид и Барселона, мачови топки и множество сувенири. Първият съдийски сигнал на голямото дерби е насрочен за 17:15 часа, а мачът ще се гледа на специални видеостени. 
 
Официалният фенклуб на „каталунците“ у нас „Penya Blaugrana de Sofia i Amics” вече заяви присъствие на събитието, като всички фенове на Барса са добре дошли на празника. Колегите им от Реал Мадрид ще заемат места в съседната зала, като за тях организаторите са подготвили видео връзка на живо с Фернандо Мориентес.  
 
Давид Вия Санчес е роден в на 3 декември 1981 година. Хлапето от Астурия стартира кариерата си в Спортинг Хихон, защитава цветовете на Сарагоса, Валенсия, Барселона и Атлетико Мадрид, а извън Иберийския полуостров прави кариера в САЩ, Австралия и Япония. Давид Вия е футболистът с най-много голове в историята на националния отбор на Испания (59), като с екипа на „Ла Фурия Роха“ става европейски (2008 г.) и световен шампион (2010 г.). Днес той популяризира испанския футбол като посланик на LaLiga.