Нападателят на испанския национален отбор Давид Вия призна, че няма нищо против да смени клубната си принадлежност, стига от Валенсия да разрешат евентуален негов трансфер.

В следствие на добрата си игра на Евро 2008, Вия се превърна в един от най-желаните футболисти в момента. Интерес към него има от страна на Челси, Тотнъм, Барселона и Реал Мадрид.

Острието на „прилепите” може да внесе в касата на клуба около 25 милиона. От ръководството имат желание да закупят нови играчи, с които да укрепят отбора след изминалия разочароващ сезон.

Самият Вия на няколко пъти бе заявявал, че не иска да напуска настоящия си тим, но все пак сподели, че би обмислил възможностите си, ако от клуба изразят желание да го продадат.

„В случай, че от Валенсия ми кажат, че ще ме продадат, без да се замислям ще преценя къде мога да отида да играя”, каза Давид Вия.

„В момента съм фокусиран изцяло върху представянето си на Евро 2008, където искам да направя всичко по силите си, за да може Испания да продължава с добрата игра. При всички положения не е сега моментът да се мисли за трансфери”, каза още той.