Датският фен, който нападна съдията Херберт Фандел по време на европейската квалификация в събота между Дания – Швеция, се извини за постъпката си.

„Искам да се извиня на всички датчани, шведи и на съдията за недопустимото си поведение. Много съжалявам и се чувствам ужасно, защото развалих една чудесна вечер за толкова много хора. Освен това, прецаках шансовете на националния отбор да се класира за европейското първенство. След семейството и приятелката ми най-много обичам датския национален тим и още не мога да разбера, какво направих. Не мога да повярвам, че постъпих толкова тъпо. Хората в Дания ме мразят, другите ме смятат за идиот”, разкайва се пред датския таблоид „Екстра Бладет” запалянкото, чието име остава неизвестно заради многобройните заплахи по негов адрес.

Привърженикът на домакините, употребил голямо количество алкохол, нахлу на терена и атакува германския рефер заради показания червен картон на Кристиян Поулсен и отсъдената дузпа в полза на домакините. Фандел да прекрати двубоя Дания - Швеция от европейските квалификациии при 3:3 в 89-та минута.

29-годишният датчанин бе пуснат от ареста вчера, като прокурори поискаха той да бъде осъден на 30-40 дни обществено полезен труд. Фенът призна пред съда, че не помни почти нищо от мача, тъй като преди това е изпил 15-20 бири. „Не знаех, че съдията е свирил дузпа. Бях много пиян и исках да отида при него и да му кажа, че обърка всичко. Не исках да го нападам. Не знам, какво се случи и какво ме накара да постъпя така. Искрено съжалявам”, повтори привърженикът на датчаните.