Администрацията на стадиона на Хамбургер „AOL Arena” предложи на националния отбор на Дания да проведе на това съоръжение трите предстоящи домакински мача от квалификациите на тима за Евро 2008 – на 13 октомври срещу Испания, 17 октомври срещу Латвия и на 21 ноември срещу Исландия.

УЕФА наказа Дания със служебна победа след двубоя срещу Швеция и глоби местната футболна асоциация със 100 000 швейцарски франка (61000 евро). Освен това, европейската централа отреди отборът да играе следващите си четири евроквалификации поне на 250 километра от Копенхаген. Това ще бъдат срещите с Лихтенщайн (12 септември), Испания (13 октомври), Латвия (17 октомври) и Исландия (21 ноември). Мачът с Лихтенщайн ще се играе и при закрити врата.

Наказанията бяха наложени, след като реферът Херберт Фандел прекрати двубоя във финалните му минути, след като датски фен нахлу на терена и го атакува при резултат 3:3.

В Дания няма подходящ стадион, който да отговаря на условията, които наложи УЕФА, а това принуди шефовете на отбора да търсят решение извън границите на страната.

Единствено срещата срещу Лихтенщайн няма да може да се проведе в Хамбург, тъй като стадионът вече е заявен и на него ще се проведе концерт.