Дания се класира за световното първенство в ЮАР, след като победи с минималното 1:0 срещу Швеция в световна квалификация от група 1.

Първата сериозна опасност бе пред вратата на Швеция в 5-та минута, когато Бендтнер стреля опасно, но Исаксон спаси. Пет минути по-късно Якоб Поулсен стреля опасно с глава, но право в ръцете на Андреас Исаксон.

В 28-та минута Мартин Йоргенсен имаше възможност да открие резултата, но ударът му мина над напречната греда.

До края на полувремето домакините продължиха да атакуват и да създават опасни положения пред вратата на Исаксон, но той успя да запази вратата си суха.

През второто полувреме натискът на датския „динамит” се усили и нови пропуски направиха Ромедал, Томасон, Бендтнер и Йоргенсен.

Все пак логичното се случи в 79-та минута, когато Якоб Поулсен успя да се възползва от положението, което се откри пред него и реализира единственото попадение в срещата.

До края на мача Швеция не успя да стигне до изравнителен гол.

Така Дания се класира за световното първенство в ЮАР, след като оглавява първа група с 21 точки, а Швеция остава на втора позиция с 15 точки и надежда да играят на баражите, тъй като Португалия е на трето място с 13 точки и мач по-малко.