Въпреки че вече е на преклонните за футболист 36 години, десният бранител Дани Алвеш не може да се оплаче от интерес към себе си. В началото на месеца той си тръгна от Пари Сен Жермен, след като не поднови изтичащия си договор и вече има две предложения към него. 

Това разкрива вестник "Ас", като не уточнява кои са заинтересованите от бразилеца клубове. Знае се само, че те са сред водещите в Европа и са готови да изпълнят изискванията му за минимум двугодишен договор. Заплатата не е толкова важна за крайния защитник. 

В момента Алвеш е в кратка почивка след края на участието в домашната Копа Америка и спечеления трофей в надпреварата. Въпреки това е прекъснал ваканцията си, за да пътува до Европа с мениджъра си и да изслуша предложенията. 

Бразилецът иска да участва на Световното първенство през 2022 г., въпреки че тогава ще е вече на 39 години. И точно затова иска да отиде в клуб с амбиции, в който в същото време ще има възможността да играе редовно и да не излиза от полезрението на селекционера Тите.