Нападателят на Селтик Лей Грифитс се превърна в най-обсъжданата фигура в Шотландия след вчершното голямо дерби между неговия тим и яростния съперник Глазгоу Рейнджърс. Грифитс вкара втория гол за победата на „детелините” с 2:0, но в същото време стана автор и на най-скандалните моменти в мача.

За какво иде реч?

Към края на срещата, когато „деветката” на Селтик отиваше да изпълни корнер пред сектора за гостуващите фенове на „Айброкс”, той определено показа нов начин да унижиш съперника. Тъй като срещата се игра в дома на Рейнджърс, ъгловите флагчета логично бяха украсени с емблемата на домакините. Докато нагласяше топката за изпълнението, Грифитс се приближи до флага, бръкна си с в носа, а това, което извади от там, го изтри върху емблемата на противника.

Това не беше единственият инцидент с участието на 27-годишния играч. Той си издуха носа в част от сините ленти, които феновете на Рейнджърс бяха хвърлили край терена като част от хореографията си. След редовното време, вече при празненствата с гостуващата агитка, играчът на Селтик опита да върже шалче на „детелините” за една от гредите. Тогава се намесиха стюардите, които му попречиха да го стори.

Не за първи път Грифитс демонстрира колко недолюбва Рейнджърс. В началото на август, когато Селтик се готвеше да хване полет за Норвегия, на летището фен на Рейнджърс започна да скандира обиди към играчите на "детелините". Грифитс, без особено да се впечатлява, се обърна към дразнителя и му каза: "Пич, твоят клуб е мъртъв".