Бившият национален селекционер на Аржентина Серхио Батиста обяви, че ще съди предшественика си на поста Диего Марадона, който го обвини в корупция.

Марадона обвини Батиста, с който като играчи бяха съотборници при гаучосите и станаха световни шампиони през 1986 година, че е взимал подкупи, за да вика определени футболисти в националния тим.

Серхио Батиста от своя страна въобще не се трогна от думите на Божията ръка и заяви, че ще даде бившия си съиграч на съд:

„Имам намерение да съдя Марадона, защото това са лъжи. Тежко е, той ме обвинява, защото сме били много време заедно. Може би така той ми отмъщава, че не е начело на националния отбор, но би трябвало да знае, че аз нямам нищо общо с това.”

„Помолих адвокатите ми да се заемат с това.Уморих се от тези обвинения. Мога да приемам критики, но това отиде твърде далеч и не мога да позволя това да продължава”, каза Батиста.

По подобие на националния отбор на България, който се опитва да достигне до дъното при управлението на 4-ите в света от САЩ’94, Марадона, а след това и Батиста, претърпяха пълен крах начело на Аржентина, въпреки че като футболисти двамата бяха част от златната генерация от 1986-а.

Сега селекцията гаучосите опитват да започнат на чисто под ръководството на новия селекционер Алехандро Сабея, който през 2009 година спечели Копа Либертадорес начело на Естудиантес Ла Плата.