Отборът на Чивас САЩ прекратява участието си в първенството на американската Мейджър-лийг след 10 години и от новия сезон ще участват 20 отбора, а не 21. Лос Анджелис ще има втори отбор в Лигата, освен Галакси, през 2017-а година, когато се очаква да бъде построен изцяло футболен стадион и на него са играе нов клуб.

Бордът на Мейджър Лийг Сокър единодушно взе решение да изключи състава на Чивас САЩ, след като анализите показаха, че това е отборът с най-ниски икономически показатели и най-малък зрителски интерес.

Президентът на МЛС Дон Гарбър обяви, че до 1-и декември играчите от Чивас САЩ трябва да бъдат включени в трансферната листа.

Чивас САЩ беше създаден през 2005-а година като партньорски клуб на мексиканския гранд Чивас Гуадалахара с идеята да бъдат привлечени като публика мексиканските емигранти в Калифорния, както и други испаноезични жители. Планът обаче не сработи и малко мексиканци проявиха интерес към новия клуб.

При това положение двата нови отбора, които ще стартират от 2015-а година са Орландо Сити и ФК Ню Йорк Сити. И двата попадат в Източната конференция, което означава преместване в Западната на Хюстън Дайнамо и Спортинг Канзас Сити, за да станат двете с по 10 отбора. В редовния сезон на МЛС всеки отбор играе по 34 мача, след което идват плейофите за титлата./БТА