Чили поднесе сензацията, след като победи Аржентина с 1:0 у дома с гол на Фабиан Орелана в 36-та минута, в среща от световните квалификации за Мондиал 2010. Това е първа победа на Чили над Аржентина от 1973 година насам.

Аржентина и Чили са съответно на 3-то и 4-то място в класирането с еднакъв актив от 16 точки.

Старши треньорът на Аржентина Алфио Базиле нямаше обяснение за поражението. "Изглеждаше сякаш нашия съперник бе с 15 души на терена, а ние с 11. Нямаме право да се извиняваме. Просто те бяха по-добри от нас", каза Базиле, цитиран от БТА.

"Никога не съм виждал Чили да играят по този начин. Те бяха като машина и ни пресираха по всяка част на терена", добави той и изтъкна като малка причина за загубата отсъствието на наказания плеймейкър Хуан Роман Рикелме.

Това бе първо поражение за Аржентина тази година и вероятно най-слабия мач на тима в последните две години, откакто треньор е Базиле.

В началото на първото полувреме срещата бе прекратена за около 7 минути, след като Николас Бурдисо и Марк Гонсалес сблъскаха главите си.

Отборът на домакините имаше доста положения, уцели греда, но в крайна сметка отбеляза само един гол. Аржентина се съвзе едва в последните 10 минути, но пропуски направиха Лионел Меси и Мартин Демикелис.