Чили победи с 3:2 Еквадор в мач от група „Б” от турнира Копа Америка, който се провежда във Венецуела. Двата отбора показаха много добра игра, но в крайна сметка „червените” успяха да триумфират.

Еквадор поведе още в 16-та минута, след гол на Антонио Валенсия. Чили изравни само пет минути по-късно. Попадението отбеляза Умберто Суасо, който се възползва от груба грешка в защитата на „жълтите”.

В 23-та минута отново Еквадор дръпна с гол преднина, след като Кристиан Бенитес се възползва от подаръка, който му направиха защитниците на Чили.

През второто полувреме Еквадор доминираше и Валенсия можеше да удвои преднината на отбора си, но ударът му бе спасен от вратаря на Чили Клаудио Браво. Последва отговор от страна на Суасо, чиито в последния момент бе избит от стража на Еквадор в ъглов удар.

Все пак Чили успя да наложи натиск в последните десетина минути и в 80-та минута звездата на тима Суасо изравни резултата. Четири минути преди края на срещата Карлос Виянуева донесе победата за чилийския тим.

По този начин момчетата на Нелсон Акоста са с 3 точки и делят първата позиция с Мексико, който изненадващо се победиха Бразилия с 2:0.