Чили победи Уругвай с 1:0 в първи четвъртфинален мач на Копа Америка 2015.

Срещата се игра на Националния стадион в Сантиаго. Домакините бяха по-активният отбор, но дълго не можаха да разбият защитния вал пред вратата на урусите, разчитащи напред единствено на Кавани.

В 61-ата минута обаче Ел Матадор бе изгонен заради втори жълт картон. Възползвайки се от численото си преимущество, чилийците натикаха съперниците си в тяхното наказателно поле. Победният гол отбеляза в 81-ата минута Исла при асистенция на Валдивия.

Уругвайците тръгнаха да изравняват, но в 88-ата минута останаха с 9 души на терена, след червеният цвят видя и Фусиле. Заради множеството прекъсвания на играта реферът даде продължение от цели 7 минути. Но и това не помогна на Селесте, победители в предишната Копа Америка.

На полуфиналите Чили ще срещне победителя от мача Боливия - Перу, който е утре след полунощ българско време. В петък и събота са другите два четвъртфинала, съответно Аржентина – Колумбия и Бразилия – Парагвай.

Чили и Венецуела са единствените южноамерикански страни, които никога не са печелили Копа Америка. Чилийците имат два загубени финала – срещу Парагвай с 1:3 през 1979 г. и срещу Уругвай с 0:1 през 1987 г. /БГНЕС