Апоел (Хайфа) сложи красив печат на един невероятен сезон и спечели Купата на Израел, след като победи с 3:1 след продължения сочения за фаворит Бейтар (Йерусалим).

Всъщност успехът не би трябвало да бъде приеман за такава изненада, още повече начело на "акулите" от Хайфа е опитен треньор като Гил Вермут, за когото това е 7-а купа на страната в кариерата му на треньор. Но както призна самият той след края на мача, тази определено е най-сладката.

Ударът по Бейтар е още по-сериозен, не само защото това е един от най-добре финансираните отбори в страната, но и защото финалната среща се игра в техния град Йерусалим.

"Червените" от Апоел (Хайфа) откриха резултата в 28-ата минута чрез родения в Украйна Максим Плакушченко, но само минута след това Гаетан Варен изравни. Развръзката дойде в допълнителното време, когато Самуел Шайман направи 2:1 в 105-ата минута. Крайното 3:1 оформи Алон Туржеман в 120-ата. На вратата на победителите беше бившият страж на Ботев (Пловдив) Ернестс Шеткус.

За Апоел (Хайфа) това е едва четвърта купа в историята на клуба, а преди това са я печелили през 1963-а година, през 1966-а и през 1974-а година.

До преди година и половина този отбор беше на ръба на фалита, но не само вдигна купата на страната, но и има шанс да се окичи с медал. В момента на 4-о място, Апоел играе в последния кръг от плейофите отново с Бейтар като гост. /БТА