Четирима от най-опитните футболисти на Кипър отпадат за гостуването на България в сряда заради контузии. Това са Константинос Макридис, Йоанис Окас, Константинос Харалампидис и Мариос Николау. Те бяха в групата и за мача с Грузия, но така и не взеха участие. Става ясно, че те няма да пътуват и за България.

Най-обнадеждаващо беше положението за Окас, но въпреки това и той не е възстановен. Освен това, играещият в Лейтън Ориент Джейсън Деметриу все още не е получил кипърски паспорт и няма как да бъде включен в състава. Но той остава в сметките на селекционера Ангелос Анастасиадис за следващите мачове. Джейсън Деметриу е роден в Лондон, и е приел да играе за родината на баща си.

Вчерашната тренировка беше натоварваща за тези, които не са играли срещу Грузия и само възстановяване за титулярите. За София ще пътуват 21 футболисти, като ново лице е 20-годишният полузащитник Йоргос Тофас от гръцкия Анагенисис (Кардица). Йоргос Ефраим пък отпадна заради контузия по време на тренировка на младежкия тим и няма да бъде повикан въпреки първоначалните планове на Анастасиадис. Андреас Константину от Анортозис изтърпя наказанието си от един мач и ще може да се върне на левия фланг на отбраната.