Националният селекционер на Албания Ото Барич обяви група от 21 футболисти за евроквалификациите със Словения и България от група G в кампанията за Евро 2008. В състава липсва един от най-качествените защитници – Лорик Цана от Олимпик Марсилия, който е наказан за четири мача. За сметка на това обаче на линия са отлично познатите у нас Алтин Хаджи и Албан Буши, играли в Литекс.

Сред избраниците на Барич не е Едмонд Каплани от Карлсруе, който има проблеми с контузия. Пълни дебютанти са нападателят на Кривбас (Украйна) Дориан Бьолюкбаши, както и защитникът на местния Беса Анди Лила. За първи път е повикан за официален мач и Елис Бакай от Партизани (Тирана). Той е викан и преди година, но за контролна среща и без да вземе участие в двубоя.

Албанците се събират на първа тренировка на 8-и октомври, а мачът им със Словения е на 13-и в Целие. Веднага след това те се прибират в базата си в Тирана в очакване на мача с българите.

Срещата Словения - Албания е от 21.45 часа на стадион Арена Петрол.

Състав на Албания:

Вратари: Ариан Бекай (Анортозис, Кипър), Исли Хиди (Кривбас, Украйна)

Защитници: Дебатик Кури и Арменд Далку (и двамата от Ворскла, Украйна), Невил Деде и Ерион Джафа (СК Тирана), Кристи Вангели (Арис Солун, Гърция), Блерим Рустемай (Хорсенс, Дания), Анди Лила (Беса)

Полузащитници: Елис Бакай (Партизани), Девис Мука, Клодиан Дуро и Яхмир Хика (от СК Тирана), Ервин Булку (Кривбас, Украйна), Алтин Хаджи (Ерготелис, Гърция), Алтин Лала (Хановер'96, Германия), Ервин Скела (Енерги, Германия)

Нападатели: Албан Буши (Аполон Каламария, Гърция), Дориян Бьолюкбаши (Кривбас, Украйна), Хамди Салихи (Рийд, Австрия), Ерион Богдани (Ливорно, Италия).